УГКЦ в Італії запрошує українських мігрантів на спільне паломництво з нагоди Дня матері
  • Чтв, 23/05/2013 - 20:25

26 травня 2013 року українські іммігранти з різних частин Італії здійснять спільне паломництво до Собору святої Софії в Римі (via di Boccea, 478). Захід відбудеться з нагоди святкування Дня матері, яке традиційно організовує УГКЦ в Італії. Цьогоріч паломництво буде проходити під покровом української Блаженної Йосафати Гордашевської, мощі якої будуть торжественно виставлені у Соборі для почитання.

 

Паломництво розпочнеться о 10.00 Архієрейською Божественною Літургією, яку очолить Преосвященніший владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії. Відтак у програмі: 10.45 - Акафіст до Блаженної Йосафати Гордашевської; 12.30 - Поклоніння мощам у Соборі, мирування та приватна молитва; 13.00 - святковий концерт та українська народна забава.

 

Під час концерту також розігруватиметься благодійна лотерея: три безкоштовних авіаквитки в Україну; одна безкоштовна поїздка в Україну мікроавтобусом, портативний комп’ютер та інші подарунки.

 

"Цього року ми вирішили дещо змінити формат святкування Дня матері, яке українські мігранти Італії масштабно відзначають вже 13 років поспіль. Вперше у своїй історії це свято проходитиме у вигляді паломництва до Собору святої Софії - головної української святині за кордоном. Таким чином ми хочемо подякувати Богові за всіх матерів і за їх жертовність задля своїх дітей", - розповів о. Марко Семеген, Пасторальний координатор та організатор свята.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії

 

У програмі:
10:00 – Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Преосвященний владика Діонісій (Ляхович)
11:45 – Акафіст до Блаженної Йосафати Гордашевської
12:30 – поклоніння мощам у Соборі, мирування та приватна молитва
13:00 – Святковий концерт та українська народна забава

Вхід за добровільною пожертвою!

Під час концерту розігруватиметься благодійна лотерея: три безкоштовних авіаквитки в Україну; одна безкоштовна поїздка в Україну мікроавтобусом (в одну сторону); один портативний комп’ютер; 20 подарунків (релігійні книги, диски).