УГКЦ застергіає, що поширюване "пророцтво" не має жодного стосунку до особи ієрм. Германа Будзінського
  • Чтв, 30/01/2014 - 19:54

В другій половині січня 2014 року в українському інформаційному просторі з`явилася інформація про так зване “пророцтво греко-католицького священика Германа Будзінського про Майдан і Януковича”.

З огляду на напружену суспільно-політичну ситуацію в Україні, дана інформація набула широкого розголосу в інтернет-просторі і соціальних мережах, а тому стала предметом численних дискусій і інтерпретацій.

Братія Святоуспенської Унівської Лаври повідомила Департамент інформації УГКЦ про те, що інформація, яка поширюється у ЗМІ не має жодного відношення до особи ієрм. Германа Будзінського. Оскільки не існує жодних листів, письмових свідоцтв чи осіб, які могли б засвідчити достовірність вищевказаної інформації. «Ласкаво просимо вірян і осіб, яким відомо про цю інформацію не поширювати її і вважати такою, що не відповідає дійсності», - закликає Братія Святоуспенської Унівської Лаври.

За словами монахів-студитів, ієромонах Герман Будзінський, монах-студит, греко-католицький священик був баготолітнім в’язнем радянських таборів, як ісповідник віри і користувався глибокою пошаною у середовищі Української Греко-Католицької Церкви і поза нею. Рівно ж він був одним із тих, хто стояв у витоків легалізації УГКЦ в кінці 80-х -  на початку 90-х років минулого століття і відійшов до вічності у січні 1995 року. Цей душпастир був людиною глибоко віруючою, з непохитними євангельськими ідеалами, відзначався чернечою стійкістю і здоровим патріотизмом.

Департамент інформації УГКЦ