УГКЦ завжди була поруч зі своїм народом
  • Срд, 22/07/2015 - 12:10

Важко, мабуть, не погодитись із тим, що події, які сьогодні переживаємо на східних теренах нашої Батьківщини, носять дивний, ворожнечий характер, який вже більш ніж за два роки, приніс чимало змін до нашого побуту. Терміни «АТО», «Гібридна війна», «Град», «Іловайський котел» та ще з десяток інших, стали важким, чорним осадом в ментальності сучасних українців.

В той же час, у зв’язку із цими подіями, ми маємо змогу наново розуміти багато християнських норм, Євангельські блаженства та й взагалі – поняття добра та милосердя, любові та прощення. Сьогодні в нас постало далеко не нове поняття волонтера, яке в світлі останніх подій стало справжнім ноу-хау не лишень для українців, але й для усіх мешканців світу, хто хоч трішки цікавиться новинами.

На превеликий жаль, українська держава, спустошена подіями останніх років, не може вповні забезпечити свою армію. Це розуміємо усі ми, це розуміють наші волонтери, це розуміє і наша Українська Греко-Католицька Церква. В суботу, 18 липня, помічник економа Івано-Франківської Архієпархії о. Віталій Максимів, за дорученням Митрополита Володимира (Війтишина), передав бійцям батальйону «Донбас» волонтерську допомогу. Це і військове обмундирування, і берци, та інші необхідні їм речі загальною вартістю 14000 грн.

Важко не прогледіти крізь призму історії, що УГКЦ завжди була поруч зі своїм народом: в радощах та горю. І суботня подія яскраво це ще раз засвідчує. Як же ж важливо для усіх нас, вірних Івано-Франківської Архієпархії, що наші добрі пастирі не лише словом, але й власним прикладом засвідчують свою любов та вірність нашим захисникам! Творімо і ми подібні діла милосердя, кожен в свою міру, і сам Христос нас винагородить, адже ж Він сказав: «Блаженні милосердні, бо вони помилуванні будуть».