Угорські захисники християн з візитом у Ватикані
  • Срд, 30/11/2016 - 16:41

Угорські політики розповіли у Ватикані про свою діяльність на благо християн, які піддаються переслідуванню.

23 листопада 2016 року структури Святого Престолу відвідали: парламентський державний секретар Міністерства людських ресурсів Бенче Ретварі і заступник держсекретаря Підсекретаріату по захисту і допомозі християнам, які піддаються переслідуванням,Тамас Торок. Політики були прийняті секретарем у справах відносин Святого Престолу з державами, архієпископом Полом Річардом Галахером. Вони також зустрілися з префектом Конгрегації у справах Східних Церков, кардинала Леонардо Сандрі та секретарем Папської ради "Iustitia et pax", архієпископом Сільвано Томазі.

Після візиту до Ватикану Бенче Ретварі і Тамас Торок відзначили, що християни – це найбільш пераследаваная релігійна група у світі, але повідомлення про це рідко з'являються у зведеннях новин сучасних ЗМІ. Завдання спеціальної урядової структури, до якої вони входять, полягає у приверненні уваги до цієї проблеми.

Підсекретаріат по захисту і допомоги християнам, які піддаються переслідуванню був створений в Угорщині після серпневої зустрічі членів Міжнародної католицької мережі законодавців. Вона проходила в Італії за участю Президента Угорщини Віктора Орбана і була присвячена ситуації з християнами на Близькому Сході. Враховуючи давні християнські традиції Угорщини, лідер цієї країни прийняв рішення про створення спеціальної структури, покликаної захищати сповідників Христа в усьому світі.