Угорський єпископ: Папа не знає ситуацію, це не біженці – це вторгнення
  • Срд, 09/09/2015 - 12:59

Недавно у своїй проповіді після промовляння молитви «Ангел Господній» Святіший Отець Франциск закликав католиків Європи прийняти біженців з арабських країн: « Напередодні Ювілею милосердя, закликаю парафії, монаші спільноти, монастирі, санктуарії в цілій Європі щоб вони показали конкретику Євангелії й прийняли родини біженців». Повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

Проти цих слів Папи відверто протестує єпископ угорської єпархії Сеґед-Чанад владика Ласло Кіш-Ріґо, на його думку Папа необізнаний з реальною ситуацією.

«Це не біженці. Це правдиве вторгнення. Вони приходять з криками «Аллах акбар» і прагнуть отримати тут владу» - заявив владика Кіш-Ріґо. Єпископ Сеґеду-Чанаду також висловив здивування, оскільки з його спостережень біженці мають доволі велику кількість грошей і не потребують допомоги.

«Багато з цих біженців поводяться цинічно й зарозуміло. Вони відмовляються від запропонованої їм їжі і полишають за собою гори сміття» - зауважує владика Кіш-Ріґо.

Також і Єпископська конференція Угорщини виразила занепокоєння поведінкою біженців. Угорський єпископат закликав допомогти біженцям у найкращий спосіб, але наголосив і на специфічності цієї гуманітарної кризи, у якій угорська держава має право і обов’язок захистити в першу чергу власних громадян.