«Україна бореться за Істину, яку ми отримали у хрещальних водах Дніпра»,- Глава УГКЦ у 69-й день війни
  • Втр, 03/05/2022 - 17:23

Сьогодні Україна вмирає за Істину. Україна проголошує ту Істину, якої навчали нас наші апостоли Кирило і Методій, яку ми отримали у водах Хрещення святого князя Володимира тут, у Києві, на Дніпрі. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 69-й день війни росії проти України.

«Наш народ спливає кров’ю…Але обстоює незалежність Батьківщини і робить це доволі успішно. Ми молимось до Господа Бога, щоб Він своєю силою оборонив Україну», – сказав Предстоятель.

Він зауважив, що ворог продовжує ракетний тероризм по Україні. «Ми всі молимось за евакуацію мирних людей із Маріуполя і дякуємо Богові за кожну врятовану людину», – наголосив Глава Церкви.

У цей день Блаженніший Святослав роздумував над ще одним євангельським блаженством, яке ми в Україні цими днями по-особливому глибоко переживаємо. Каже Христос: «Блаженні переслідувані за правду, бо їх є Царство Небесне».

Про яку правду йдеться в тому блаженстві? «Тієї Істиною, яка робить нас блаженними, коли нас за неї переслідують, є сам Господь Ісус Христос, що каже сам про себе: "Я є Істина, Дорога і Життя". Якраз у Його Воскресінні ця Істина дарується нам, кожній людині, як істина нашого життя в Христі», – вважає духовний лідер.

Для християн, переконує він, Істина – не щось, а хтось. Еталоном, змістом нашого життя є для нас Син Божий, який спочиває в кожному, хто вірує в Нього.

«Переслідувані за Правду – це ті, що мають відвагу її проголошувати, не відрікаються від неї перед могутніми світу цього, не здатні проміняти її на якісь меркантильні інтереси чи на пошук звичайного куска хліба», – переконує Блаженніший Святослав.

«Нехай ця Істина, – побажав Предстоятель, – буде життєдайною для нас. Ніхто не може сказати, що вже збагнув і пізнав її. Кожен із нас покликаний до неї стреміти. Якраз зростання в Істині робить нас блаженними. Нехай це блаженство у світі постправди буде закликом і завдання кожної людини, яка вірить у Христа».