“Україна переживає великомасштабну гуманітарну катастрофу”, - Глава УГКЦ на зустрічі із кардиналом Сандрі
  • Срд, 18/02/2015 - 23:41

В рамках візиту ad Limina до Апостольської Столиці 18 лютого відбулась зустріч Синоду єпископів УГКЦ з кардиналом Леонардо Сандрі, Префектом Конгрегації у справах Східних Церков. На зустрічі з очільником ватиканської дикастерії, яка опікується Східними Церквами, єпископи УГКЦ  обговорили найактуальніші питання сучасної ситуації в Україні та служіння Церкви в умовах війни.

У своєму зверенні до кардинала Сандрі Блаженніший Святослав наголосив, що “в Україні немає громадянської війни. Ідея про громадянську війну є частиною російської пропаганди, яка намагається переконати Захід у тому, що на Сході України воюють сепаратисти проти української держави”. Предстоятель УГКЦ також вказав на проблему гуманітарної катастрофи в Україні, яка “з часів Другої світової війни є найбільшою в історії українського народу”.

Окрім цього, Блаженніший Святослав вручив кардинилу Сандрі плід багаторічної роботи Синоду єпископів УГКЦ – апробовані ad experimentum терміном на три роки канони партикулярного права УГКЦ. “Це також є свідченням єдності нашої Церкви не лише на території України, але й в цілому світі”, - наголосив Глава УГКЦ та пояснив.

Окрім цього, на зустрічі обговорили тему утворення нових структур УГКЦ та їх необхідності у душпастирському служінні Церкви. З окремим словом на цю тему виступив владика Йосиф, єпископ-помічник Київської архієпархії та керівник Пасторально-місійного відділу УГКЦ.

Додамо, що на зустрічі був також присутній Архієпископ Чиріл, Секретар Конгрегації для Східних Церков.

Прес-служба товариства “Свята Софія”