Україна в православно-католицькому діалозі
  • Втр, 04/06/2013 - 20:25

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн та Екуменічна Комісія РКЦ у партнерстві з Інститутом Св. Томи Аквінського у м. Києві запрошують взяти участь у круглому столі «Україна в православно-католицькому діалозі».

Захід відбудеться 7 червня 2013 р. в Інституті Св. Томи Аквінського з 18.00 до 19.30 за адресою вул. Якіра 13, м. Київ.

Мета круглого столу – обговорення сучасного стану міжконфесійних відносин та православно-католицького діалогу зокрема.

Головним доповідачем на круглому столі буде кардинал Курт Кох, президент Папської Ради сприяння єдності християн та співголова змішаної міжнародної комісії з богословського діалогу між католицькою і православною Церквами, який у тому часі відвідає Україну з кількаденним візитом.

На заході також виступлять Блаженніший Святослав (Шевчук), глава УГКЦ, Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, Апостольський Нунцій в Україні, митрополит Антоній (Паканич), Керуючий справами УПЦ (МП), Архиєпископ Петро Геркулян (Мальчук), ординарій Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні. Модератором зустрічі буде о. д-р Ігор Шабан, голова Комісія УГКЦ сприяння єдності християн.

Акредитація журналістів буде відбуватись перед початком заходу. Усіх бажаючих та зацікавлених щиро запрошуємо до участі у круглому столі. Вхід вільний.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн