Українці у Греції відсвяткували Великдень і привітали єпископа Мануеля Ніна з річницею свячень
  • Птн, 21/04/2017 - 09:56

Українська греко-католицька громада у Греції відзначила Пасхальні святкування.

Під час Страсного тижня, який в духовний спосіб готував всіх християн до зустрічі із Христом воскреслим, вірні УГКЦ мали можливість взяти участь у всіх богослужіннях у храмі, в якому збирається на молитву українська громада міста Афін. Завдяки присутності в цей період двох священиків, о. Ореста Козака та о. Андрія Твердохліба, всі охочі змогли приступити до святої Тайни Сповіді.

В Страсну п`ятницю багато вірних взяли участь в урочистому обході з плащаницею вулицями міста довкола храму разом із грецькою та сирійською громадою, які також моляться в цьому ж храмі.

В Страсну суботу від 16:00 і до пізнього вечора українці мали нагоду освятити пасхальні страви, що їх принесли на подвір`я довкола храму.

У неділю, після Воскресної утрені, громада УГКЦ привітала греко-католицького єпископа Мануеля Ніна, до юрисдикції якого вона належить, з річницею його єпископської хіротонії, що відбулася 15 квітня 2016 року.

Українці подарували владиці єпископські ризи із символічним зображенням Пресвятої Тройці, адже катедральний храм, у якому молиться також і українська спільнота, посвячений Пресвятій Тройці.

Після завершення урочистої Пасхальної Божественної Літургії, яку очолив єпископ Мануель, відбулося благословення пасхальних страв.

Українська громада в місті Патрах також взяла участь в богослужіннях та освятила свої кошики із пасхальними стравами. Божественну Літургію для українців в цьому грецькому місті відслужив о. Орест Козак. А сестра Христофора Тернинко, ЧСВВ організувала маленький хор, який своїм співом супроводжував богослужіння.

За інформацією прес-служби української церковної громади в Греції