Українці у Ваці помолилися за жертв російської агресії в Угорщині
  • Пон, 28/11/2016 - 17:55

Українці Угорщина в місті Вац під час відкриття художньої виставки, приуроченої до 60-ї річниці Угорської революції проти радянської влади, на чолі з греко-католицьким священиком Дам’яном Габорієм помолилися за жертв російської агресії в Угорщині та в Україні.

Художню виставку відкрила пані Христина Шік, голова українського самоврядування в місті Вац. Під час своєї промови вона розказала про історію визволення угорського народу від російських окупантів і представила угорських художників та українського художника Петра Пугу, які виставили свої роботи.

Отець Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині, під свого слова розповів присутнім, що угорський та український народи мають подібну історію. "Україна до сьогодні позбавляється російської окупації, доказом того є жертви Небесної сотні, окупація Криму, війна на Сході України, під час якої гинуть люди», - зазначив священик.

За його словами, нещодавно в Івано-Франківську було відкрито меморіальну дошку з нагоди 60-ї річниці Угорської революції та організовано багато заходів, приурочених до тих подій, в яких брав участь держсекретар Угорщини в справах релігії та соціальних відносин пан Міклош Шолтес.

На відкритті виставки були угорці та українці, які мешкають у цьому місті та в околицях.

Організатором заходу було Державне самоврядування українців у Ваці.

Департамент інформації УГКЦ,
 за матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині