Українці в Афінах: Молимося за Україну, за наш уряд і воїнів-героїв, які захищають нашу Батьківщину
  • Нед, 23/10/2016 - 11:52

На сьогодні громада УГКЦ в Афінах налічує понад 450 парафіян, духовну опіку яким надає один священик - єромонах о. Орест Козак. Про це заявила мирянка Галина Борик з Афін під час Форуму мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи у Фатімі. 

Вона розповіла історію формування громади УГКЦ у Греції. "У квітні 1998 року на Свято Воскресіння Господнього розпочала свою діяльність українська громада в Афінах. Це були люди, які зібралися, щоби почути Слово Боже українською мовою, відчути радість духовної близькості і занести свої молитви до Всевишнього", - зазначила доповідач.

На той час, відзначила пані Галина, Літургію для греко-католиків відправляв грецький священик старослов'янською мовою. Згодом, бачачи що спільнота зростає, грецький єпископ звернувся до Блаженнішого Любомира з проханням дати священника для української громади. "Доля випала на тодішнього студента богословських студій у Римі о. Святослава Шевчука. З Божою поміччю і стараннями о. Святослава відбулася перша Літургія українською мовою. А сьогодні наша церковна спільнота в Афінах налічує понад 450 парафіян. Духовну опіку надає єромонах о. Орест Козак. Допомагають отцю три сестри-монахині", - розповіла Галина Борик.

Вона відзначила, що українці у Греції активно спостерігають за подіями на Батьківщині і моляться за український народ і українську землю. "Молимося за неньку-Україну, за наш уряд і воїнів-героїв, які захищають нашу Батьківщину. Молимося за волонтерів і за Небесну Сотню. Завжди закінчуємо молитву духовним гімном "Боже, великий, єдиний", - підкреслила Галина Борик.