Українці в Угорщині відсвяткували Покрову
  • Втр, 17/10/2017 - 14:00

15 жовтня Українська Греко-Католицька парафія Покрови Богородиці в Будапешті відсвяткувала свій другий парафіяльний празник.

Святковий день розпочався з чину освячення Намісних ікон: Христа Спасителя та Зарваницької  Божої Матері. Божественну Літургію очолив декан Дрогобицький, протоієрей Іван Паньків. Церковний спів супроводжували брати-семінаристи Львівської духовної семінарії.  В своїй проповіді отець Іван наголосив на значенні свята Покрови в житті християнина. Після літургії, діти з парафії представили концертну програму. На завершення душпастир для українців греко-католиків Угорщини о. Дам’ян Габорій привітав усіх зі святом та подякував жертводавцям парафії, які зібрали кошти на написання ікон.

Після цього у приміщенні Столичного самоврядування українців Угорщини українська громада відзначила День козацтва та свято Покрови. Перед присутніми гостями виступили діти Недільної школи, брати-семінаристи Львівської духовної семінарії та гурт "Ґаздиньки плюс" вокальної студії "Ліра" з міста Калуш. Цього дня прозвучали духовні та патріотичні пісні.

За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині