Українці вимагають денонсувати Стамбульську конвенцію. Збір підписів триває
  • Пон, 18/07/2022 - 11:41

На сайті президента України оприлюднено Петицію щодо денонсації Закону про ратифікацію Стамбульської конвенції. Автори петиції стверджують, що цей закон не відповідає українським національним інтересам та створює загрозу національній безпеці України.

Станом на 15 липня петицію підписали понад 2 600 осіб. До закінчення збору підписів лишився 81 день.

У документі зазначається, що Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція) запроваджує в Україні гендерну ідеологію. Тому основною вимогою петиції є денонсація прийнятого Верховною Радою України Закону про ратифікацію Стамбульської Конвенції №0157. Також у зверненні наведено ряд причин щодо невідповідності цього Закону традиційним українським цінностям та національним інтересам, що поглиблює суспільну напругу.

«Закон, у тій формі, як він проголосований, не відповідає українським національним інтересам, традиційним українським цінностям та створює загрозу національній безпеці України, поглиблює суспільну напругу в державі», – йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, що основні релігійні структури України різко засуджували Стамбульську конвенцію. Застороги щодо ратифікації конвенції лунали у тому числі напередодні відповідного голосування у парламенті.

Джерело: Політична Теологія