Українці з Канади придбали для сиротинцю в Україні пересувний підйомник
  • Птн, 21/10/2016 - 13:58

У Залучанському дитбудинку, що на Івано-Франківщині, уже більше місяця використовують пересувний підйомник з електроприводом для людей з інвалідністю, який був придбаний за пожертви здебільшого українців з Канади.

Про це VIDIA розповів представник керівник благодійної організації «Українська благодійницька мережа» Василь Футерко.

Загальна сума зібраних пожертв склала майже 60 тисяч гривень. Сам підйомник коштував трох більше 25 тисяч. Частина коштів, яка залишилася, буде використана на придбання другого підйомника або іншу нагальну потребу вихованців.

Підйомник необхідний для підіймання з ліжка, пересаджування у візки та перевезення до ванни вихованців будинку-інтернату, які не можуть самостійно ходити та мають значну масу тіла. Це перший сучасний технічний засіб такого типу в інтернаті. До цього деяких вихованців необхідно було підіймати одночасно двом або навіть трьом людям.

У Залучанському дитячому будинку-інтернаті проживають діти та молоді люди з особливими потребами – обмеженими розумовими та фізичними можливостями. Це – сироти або діти, позбавлені батьківського піклування. Залучанський дитбудинок-інтернат є закладом ІІІ-IV профілю – всі його вихованці мають розумову відсталість та/або психічні розлади, значна частина вихованців має складні фізичні вади, не може самостійно пересуватися й обслуговуватись.