Українська церковна громада Афін вшанувала пам'ять о. Любомира Даціва
  • Птн, 20/10/2017 - 14:57

У неділю, 15 жовтня, українською церковною громадою міста Афін було організовано вечір пам’яті отця Любомира Даціва, довголітнього служителя для українців на території Греції.

Отець Любомир приклав багато зусиль для того, щоб українці в Греції мали можливість молитися у власному храмі та гуртувалися довкола своєї церкви. Тому, продовжуючи справу отця, перед Службою Божою відбулася молитва благословення нових катапетасм (занавісок за царськими ворітьми в іконостасі) та чотирьох комплектів додатків на чашу і дискос, що їх використовує священик під час кожної Божественної Літургії.

Після завершення Служби Божої всі присутні вірні в храмі взяли участь в панахиді за упокій душі довголітнього душпастиря українців в Грецькій Республіці.

Опісля в залі, поруч із храмом, відбувся вечір пам’яті отця Любомира. Тут були і спогади окремих осіб про свого душпастиря, і слова поезії, написані про нього, перегляд архівних фотографій. А церковний хор виконав ті пісні, що навчив і співав разом з хором свого часу отець Любомир.

“Щира подяка всім, хто пам’ятає про своїх священиків та відтворює пам’ять про них через організацію таких заходів. Щиро дякуємо кожному, хто долучився до організації вечора пам’яті про отця Любомира та всім, хто взяв у цьому участь”, - зазначив душпастир для українців греко-католиків Греції о. Андрій Твердохліб.