Українська держава перетворює УПЦ МП на привілейовану конфесію?
  • Птн, 01/08/2014 - 14:49

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ МП, на Першому національному каналі телебачення, починаючи з серпня місяця цього року, щонеділі о 13.00 виходитиме інформаційна програма «Православний вісник». Прем’єра інформаційної програми УПЦ МП на Першому національному передбачена 3 серпня цього року.

Тобто, Перший національний, який є державним телеканалом, що покриває територію майже усієї України, надає простір мовлення для однієї з українських конфесій, порушуючи при цьому одразу кілька принципів, на основі яких вибудовано міжконфесійний мир в Україні протягом останніх років. А саме: принцип однакового ставлення держави до усіх українських конфесій, принцип відділення церкви і держави, а також принцип конфесійної незаангажованості.

В такій політиці державного телеканалу можна відчути серйозну ознаку того, що теперішня українська держава найближчим часом може перейти на рейки конфесійної заангажованості у користь однієї української конфесії, і то власне тієї, яка зберігає канонічний зв’язок з московським центром, який неодноразово виступав проти української самостійності і який продовжує бути одним з рупорів агресивної кремлівської пропаганди спрямованої проти України.

Можливо, найближчим часом УПЦ МП буде перетворено на привілейовану конфесію України і це при тому, що більшість населення України не є приналежним до УПЦ МП.