Українська діаспора Німеччини організувала благодійний концерт у Лейпцигу
  • Птн, 28/11/2014 - 01:22

21 листопада 2014 року в Лейпцигу відбувся благодійний концерт, спрямований на збір коштів для сімей загиблих військовослужбовців у зоні АТО, організований українською діаспорою Німеччини при УГКЦ св. влкмч. Юрія Переможця. У концертному залі, переповненому глядачами-жертводавцями, прозвучали класичні вокальні та інструментальні твори у виконанні артистів багатьох національностей. «Концерт вдався на славу. Усі присутні: слухачі, виконавці та організатори отримали велике моральне і естетичне задоволення. Ми щасливі з того, що вдалося зібрати кошти, які будуть направлені у правильне русло – допомога українським військовим», - поділився враженнями один з організаторів.

Усі зібрані кошти будуть передані Фундації Духовного Відродження, яка в свою чергу надасть матеріальну допомогу родинам військових, а саме на підтримку стипендіальної програми для дітей військовослужбовців.

Це не перша і не єдина допомога, яка надійшла до України від громади УГКЦ з Німеччини та о. декана Богдана Луки, який є душпастирем українських емігрантів у єпархії Дрезден-Майсен та Ґьорліц. Ще від початку Майдану вони не стояли осторонь подій, що відбувалися в Україні: неодноразово передавали гроші та теплий одяг для потреб мітингуючих, фінансово підтримували притулок для поранених майданівців. Починаючи з червня місяця, громада тричі відправляла на Схід України одяг, продукти харчування, предмети особистої гігієни та кошти для  допомоги 80-ій аеромобільній бригаді з Чернівців. Велику допомогу надали волонтерам з Волині, зібравши велику кількість теплого одягу, наметів, спальників, харчів. У жовтні та листопаді закуплено громадою церкви зимові куртки, светри, теплу білизну, шкарпетки, берци і доправлено з допомогою Фундації Духовного Відродження до міста Щастя на Сході України для 12-го батальйону територіальної оборони міста Києва. 

Висловлюємо щиру подяку всім жертводавцям з Німеччини, о. декану Богдану Луці, греко-католицькій громаді, організаторам та виконавцям концерту за фінансову і моральну підтримку українців у непростий кризовий час нашої з вами батьківщини. Віримо, що спільними  зусиллями можемо зробити багато добра, допоки є ті, кому небайдужа доля України.