Українська діаспора в Італії допомогла врятувати від раку бійця Нацгвардії
  • Птн, 28/10/2016 - 18:16

Українці в Італії допомогли 35-річній Ользі Юріній – бійцю батальйона «Донбас», що нині входить до Національної гвардії – зібрати 30 тисяч євро, необхідних на лікування раку хребта, і взяли жінку під свою опіку, поки вона перебуватиме на лікуванні в одній з італійських клінік, інформує VIDIA.

Ольга родом зі Звенигородки Черкаської області. Психолог за освітою, вона поступила на службу в армію, щоб морально підтримувати наших воїнів. Підрозділ Національної гвардії України, в якому служила Ольга, базувався в одній з найгарячіших точок – біля селища Широкино.

Через кілька місяців, провдених на передовій, лікарі поставили жінці страшний діагноз – злоякісна пухлина хребта четвертої стадії, метастази вразили майже всі хребці.

Цілий рік Ольга лікувалася в онкодиспансерах і приватних клініках. Перенесла вісім курсів хіміотерапії, але вони не дали позитивного результату: хвороба прогресувала. Дійшло до того, що молода жінка могла пересуватися тільки у спеціальному корсеті: рак роз’їв шийні хребці.

Надію жінці дали в одній з клінік в Італії, де лікарі мали позитивний досвід лікування подібної форми раку. Для поїздки в Італію потрібно було 30 тисяч євро.

Цю суму після публікації у газеті вдалося зібрати здебільшого завдяки українцям, які мешкають в Італії. Вони ж і зустрічали Ольгу, коли та нарешті прилетіла на лікування.

«Ви не уявляєте, якою турботою мене оточили наші співвітчизники! Все, що відбувається зі мною в Італії – справжнє диво. Одна добра жінка купила мені квиток на поїзд до міста Дженева, в якому знаходиться клініка. Інша зустріла на вокзалі і на своїй машині доставила в госпіталь. Третя знайшла дешеве житло. У клініці мене провідали, напевно, кілька сотень сімей заробітчан – приїжджали з усіх куточків Італії. Вони буквально засипали мене подарунками, продуктами …», – поділилася враженнями Ольга.

І лікування уже дало результат.

«Коли я поступила в клініку, онкомаркер показував 900 одиниць (нормою вважається 30 одиниць). Перший тиждень італійські лікарі проводили курс інтенсивної реанімації, тому що я була, по суті, вже при смерті. Потім почався курс лікування раку. І вже через два тижні медики повідомили, що дуже задоволені результатами, – пригадує Ольга. – Якщо відразу після прибуття в Італію я не могла ні ходити, ні їсти, то зараз буквально бігаю і їм все, що хочу. Зникли болі в кістках, що мучили мене більше року. Треба сказати, що в Італії давно не застосовують хіміотерапію. Для лікування раку місцеві лікарі використовують біотерапію, після якої не випадає волосся, немає блювоти і нудоти. Буквально вчора мені в черговий раз зробили аналіз – окномаркер показав 109 одиниць! Лікарі кажуть, що це приголомшливий результат».