Українська Греко-Католицька Церква Святого Юрія в м. Піттсбург відсвяткувала столітній ювілей
  • Втр, 26/06/2018 - 12:43

17 червня 2018 року парафія Святого Юрія в м. Піттсбург, штат Пенсильванія (США), що належить до єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ, урочисто відсвяткувала столітній ювілей у значній присутності духовенства, богопосвячених осіб і мирян.

Святкування розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Богдан (Данило), Єпарх єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ. Архиєрею співслужили о. Ігор Гогоша, парох церкви Святого Юрія та парох церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ у МакКіз Рокс, штат Пенсильванія; протоєрей Михайло Полоський, парох церкви Святих апостолів Петра та Павла УГКЦ у м. Ембридж,  церкви Святих апостолів Петра та Павла УГКЦ у м. Аликвипа, штат Пенсильванія, протосинкел єпархії Святого Йосафата; протоєрей архимандрит Джордж Епл’ярд, колишній парох церкви Святого Юрія та  протосинкел єпархії Святого Йосафата; протоєрей Стефан Паливода, єпархіальний канцлер та економ, а також парох церкви Святого Івана Хрестителя в м. Лорейн, штат Огайо; о. Валеріан Міхлік, один із колишніх парохів церкви Святого Юрія, який сьогодні служить парохом церкви Святого Григорія Ніського Візантійської Католицької Церкви в м. Аппер Сейнт Клер, штат Пенсильванія; а також за участю дияконів Марка Прокоповича з церкви Святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у м. Ембридж, штат Пенсильванія, диякона Мирона Шпака з церкви Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Карнегі, штат Пенсильванія, та інших членів духовенства. Храм був переповнений вірними парафії і людьми, які бажали в цей день розділити радість святкування з громадою.

Під час проповіді владика Богдан коротко підсумував історію створення громади церкви Святого Юрія та з вдячністю згадав засновників і фундаторів цієї парафії. Він заохотив парафіян не боятися дивитися в майбутнє та брати приклад із Христових апостолів, які після Христового Вознесіння були безстрашні у сповненні Його заповідей, вірили в Господню обіцянку, яка здійснилася за десять днів по Його Вознесінні.

Владика також звернувся і до україномовних вірян із пастирським словом.

Після Божественної Літургії парох церкви о. Ігор привітав парафіян з ювілеєм, подякував усім священнослужителям за співслужіння та побажав Господнього благословення для єрарха, духовенства й вірних.

Святкування продовжилося в бенкетному центрі «Маєрник» у м. Піттсбург, де присутні взяли участь у святковій програмі разом із парохами, які служили в парафії Святого Юрія.

Святкова програма охоплювала виступ танцювального гурту «Київ» під керівництвом пані Капелюх та святкову вечерю.

На закінчення святкування о. Ігор висловив подяку владиці Богданові та парафіяльній громаді.