Українська громада Кіпру відсвяткувала Богоявлення та Хрещення
  • Суб, 21/01/2017 - 18:35

18 та 19 січня 2017 р. Б., українці, що проживають в Нікосії та Лімасолі і їхніх околицях молитовно відсвяткували одне із дванадцяти найбільших свят літургійного року - Богоявлення та Хрещення Ісуса Христа.

18 січня святкові Богослужіння відбулися в м. Лімасолі в маронітському храмі св. Шарбеля. Присутні в храмі молилися Божественну Літургію, після якої відбулося Велике водосвяття.

19 січня відбулися святкові Богослужіння в столиці Кіпру, місті Нікосія. Чисельно присутні віряни молилися Божественну Літургію, після завершення якої відбулося Велике водосвяття.

Богослужіння в обох громадах очолив ієр. Тарас Остафіїв, який у своїй проповіді з нагоди свята розповів про його зміст та значення для сучасного християнина, а відтак наголосив на важливості виховувати в собі "чутливість на Божу присутність в нашому житті".

Після завершення водосвяття священик побажав усім присутнім, щоб разом із освяченою водою, яку кожен понесе до своїх домівок, на всіх нас Господь щедро зливав свої благодаті, кріпив міцним здоров'ям і беріг від усякого лиха та негараздів. “І нехай ця вода, що нею окроплюємося і її причащаємося, допомагає нам щораз то більше ставати чуттєвими на Божу присутність в нашому житті!", - наголосив отець Тарас, звертаючись до українців, які мешкають на Кіпрі.