Українська єпархія в Бразилії готується до Всесвітнього дня молоді
  • Срд, 10/07/2013 - 22:12

Кожен день наближає нас до ХХVІІІ-го Всесвітнього дня молоді, який відбуватиметься у бразилійському місті Ріо-де-Жанейро від 23 до 28 липня цього року, і в якому братиме участь Папа Франциск.

За традицією, символи Всесвітніх днів молоді – дерев’яний хрест, вручений молоді 1984 року блаженним Папою Іваном Павлом ІІ, та копія чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Спасіння Римського люду», оригінал якої почитається в Римі в базиліці Санта Марія Мадджоре, вручені Іваном Павлом ІІ 2003 року, здійснюють паломництво країною, яка приймає День молоді. У Бразилії це паломництво розпочалось у вересні 2011 року і за майже два роки символи Всесвітніх днів молоді відвідали понад 250 дієцезій в Бразилії та деяких сусідніх країнах, як також українську католицьку Куритибську єпархію святого Івана Христителя. Приблизно 40 мільйонів осіб змогли зворушено привітати ці символи, подаровані блаженним Іваном Павлом ІІ.

Безпосереднім приготуванням до Днів молоді є Місійний тиждень, який проводиться не тільки там, де відбуватимуться найважливіші події, які зберуть молодих людей з усього світу, але по всій Бразилії. Дієцезії та єпархії, священики, богопосвячені особи, катехити, парафіяльні громади та церковні рухи, молодь разом з дорослими організували для юнаків і дівчат з усього світу особливі програми, які включають крім молитви, катехизації, праці в групах, також і євангелізацію, відвідування сімей, як теж культурні програми.

В українській католицькій Куритибській єпархії святого Івана Христителя Місійний тиждень триватиме від 16 до 22 липня і буде проводитись в місті Прудентополі, де зосереджена найбільша українська громада, адже там понад 75% населення становлять українці.

З електронної версії українського часопису «Праця», який вже понад 100 років видають у Прудентополі ОО. Василіяни, дізнаємось, що до міста прибуде коло 300 молодих людей не тільки з українських громад у Бразилії, але й паломники з України, Австралії, Польщі, Канади, США, Парагваю та інших країн. Вони перебуватимуть у сім’ях, які вже зголосились їх прийняти.

Програма Місійного тижня української єпархії, у співзвучності із загальним напрямком, запропонованим організаторами Всесвітніх днів молоді, буде складатись з духовної частини, місійної солідарності та культурної частини, до якої входить участь у мистецьких програмах та можливість відвідати музеї та найцікавіші місця.

Місійний тиждень розпочнеться 16 липня в парафіяльній церкві святого Йосафата відправою Божественної Літургії та презентацією учасників. У вівторок до молоді промовлятиме Владика Мирон Мазур, ЧСВВ, єпископ-помічник Куритибської єпархії святого Івана Христителя, а пополудні розпочнуться місійні відвідини сімей у Прудентополі. Наступними днями місцем місійних відвідин будуть українські громади в сусідніх місцевостях: Едурдо Шавес, Барра Боніта, Пікірі, Тіжуко, Маркондес, Понте Алта та інші. Місія молоді проходитиме пополудні, а вранці вони матимуть богослуження, катехизації, обмін місійним досвідом. На вечір на деякі дні заплановані молитовні чування, сповідь, а в інші дні – культурні програми за участю місцевих фольклорних груп. У неділю 21 липня буде відправлена урочиста Божественна Літургія, на який молодь отримає духовний мандат на Всесвітній день молоді. 22 липня вранці українські учасники цієї унікальної події вирушать до Ріо-де-Жанейро, де до них приєднається чимало української молоді, яка не брала участі в Місійному тижні, а прибуде туди самостійно.

«Ідіть та зробіть учнями всі народи», – ці слова з Євангелії від Святого Матея є девізом ХХVІІІ-го Всесвітнього дня молоді, який вибрав Папа-емерит Венедикт ХVІ. «Що отримає молода людина, яка візьме участь у Дні молоді? Що отримає учасник Місійного тижня? – читаємо далі в часописі «Праця». – Отримає впевненість, що належить до Божого Царства, впевненість у Божій любові, отримає впевненість, що для ближніх він є знаком милосердя й любові. Нестиме й даруватиме мир, отримає радість з приводу того, що є учнем Ісуса Христа, передаючи Боже світло й красу. Саме таких плодів і дарів потребує сьогоднішній світ. Молодь нестиме прощення, милосердя, спокій, зростатиме духовно і віддасть це своє духовне багатство на служіння людству».

Інформації про Всесвітній день молоді в Ріо-де-Жанейро та про участь української молоді ви зможете знайти в інтернет-версії прудентопільського часопису «Праця», який публікується українською та португальською мовами:http://jornalpracia.blogspot.com.br/

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va