Українська коляда для воїнів АТО в Будапешті
  • Втр, 17/01/2017 - 18:52

Тими днями, колядники з української парафії Покрови Богородиці УГКЦ у Будапешті, відвідали українських бійців, які проходять лікування у військовому госпіталі столиці Угорщини.

Це була приємна несподіванка, яка підняла нашим захисникам дух і настрій. Серед колядників були і маленькі діточки, які віншували українським героям. Отець Дам’ян Габорій, священник для українців в Угорщині, спільно з парафіянами, в рамках церковної коляди, привітали українських воїнів з різдвяними святами. Після співу українських колядок,  найменші парафіяни завінчували для своїх героїв. На завершення коляди, українські господині: Ярослава Хортяні, Віра Дячок, Світлана Теліженко почастували військових українськими різдвяними стравами.

Це вже стало традицією, що угорський уряд кожного року приймає на лікування бійців АТО. В цьому році на лікуванні і реабілітацію приїде 20 військових. Також, уряд Угорщини,  два роки приймав на літній відпочинок дітей учасників АТО.  Цього літа на відпочинок приїде близько 1000 дітей, серед них пройдуть оздоровлення діти військових капеланів.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

https://www.facebook.com/church.ugcc.in.hungary/