Українська парафія Свв. Сергія і Вакха взяла участь у спільній Хресній Дорозі вулицями історичного центру Рима
  • Суб, 28/03/2015 - 11:59

У п’ятницю, 27 березня 2015 р., відбулася Хресна Дорога вулицями історичного римського району Монті (rione Monti), організована італійською парафією Санта Марія ай Монті (S. Maria ai Monti). У молитві взяли також участь українська парафія Свв. Сергія і Вакха, китайська католицька спільна Риму та грузинська православна громада зі своїми душпастирями.

Традиційна щорічна Хресна Дорога об’єднала різні християнські Церкви, які знаходяться на території древнього римського кварталу.

Така спільна молитва напередодні завершення Великого посту є добрим імпульсом до безпосереднього приготування до Пасхи Господньої. З іншої сторони, молитва поза межами храмів, тобто на вулицях і роздоріжжях, є також добрим свідченням християнської віри, яке виходить поза коло парафіяльних спільнот та у певний спосіб промовляє і до тих, які не переступають пороги храмів. Процесійний молитовний хід проходив неподалік від античних  римських форумів, а також місць зібрання перших християн. Перші християни і мученики передали нам віру і тепер також й ми повинні передавати її сучасникам, – наголосив настоятель італійської парафії, о. Франческо Пеше. Проявом правдивого сповідування християнства завжди було відважне свідчення Христа перед людьми. Хресна Дорога вулицями міста стала також свідченням нашої віри у сучасному світі. 

Під час Хресної Дороги на кожній молитовній зупинці зачитувалися уривки Святого Письма і духовні роздуми над спасенним ділом Христа та поставою людини у ділі спасіння.

Зібрані на молитві заносили прохання до Бога також за переслідувану Церкву в Китаї та страждаючий народ в Україні. На завершення Хресної Дороги усі присутні священнослужителі уділили благословення зібраним вірянам.