Українське поповнення в Місіонерській Конгрегації св. Вікентія де Поля
  • Суб, 28/06/2014 - 15:06

Чверть століття тому на теренах України відновили свою діяльність священики Польської, Словацької та Словенської Провінцій монашої Конгрегації Святого Вікентія де Поля. Рішенням Генерального настоятеля 1 січня 2001 року на території України, Білорусі й Росії було засновано Віце-провінцію Свв. Кирила і Методія, до складу якої входить шість місіонерських громад. Співбратом Отців Місіонерів є владика Мілан Шашік, правлячий архиєрей Мукачівської греко-католицької єпархії.

Центральний Дім, Управління Віце-Провінції і Семінарія знаходяться у Києві. У Західній Україні в Сторожинці на Буковині та в Перечині на Закарпатті діють дві парафії, які обслуговують Отці Місіонери або, як їх ще називають, Отці Лазаристи. У цих парафіях народилися покликання до чернечого стану в Місіонерській Конгрегації св. Вікентія де Поля трьох священиків: Василя Зінича, Сергія Павліша та Єжи Гавлюка, яким у п’ятницю, 27 червня 2014 р., в урочистість Найсвятішого Ісусового Серця, архиєпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький уділив їм Таїнство Священства у львівській латинській катедрі.

На завершання проповіді архиєпископ Мокшицький подякував Отцям Місіонерам за служіння в Україні та звернувся до присутніх з проханням про молитву за нововисвячених священиків та нові покликання до духовного стану. Пригадаємо, що у свято Пресвятого Ісусового Серця в Католицькій Церкві відзначається День молитви за освячення священиків.