Українські атеїсти обурені, що нова влада співпрацює з Церквами активніше, ніж Янукович і Ко
  • Птн, 10/10/2014 - 12:26

Українські атеїсти, які дотримуються лівих політичних поглядів, невдоволені діями нової влади. Марксистів-леніністів, зокрема, обурює активна співпраця нинішніх керманичів України з Церквами, Такої прихильності до релігійних організацій, вважають вони, не було навіть тоді, коли державо керував Янукович і Ко.

«Так, Янукович теж корчив із себе клерикала, але все виглядало як даність чиновницької традиції, він з таким же успіхом ходив і в синагоги, і в мечеті. Але тут біда полягає в тому, що все-таки українцям спробують більш наполегливо нав'язати релігію, щоб ті «знаходили дорогу до храму» ", - цитує атеїстичний сайт Оpium.at.ua «Релігія в Україні».

Як відомо, з подачі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з цього навчального року в загальноосвітніх школах для учнів 5-6 класів нова влада України ввела курс релігійного виховання. Також було прийнято закон про освіту, який передбачає, що духовні навчальні заклади можуть ліцензуватися Міністерством освіти і їх дипломи визнаватимуться нарівні з іншими навчальними закладами країни.

У зв'язку з цим український атеїстичний сайт Оpium.at.ua зазначає: "Чи не цього довгі роки безуспішно домагалися релігійні організації при президенті Януковичі, якого багато хто звинувачував у зайвому заступництві УПЦ МП. Хоча такі законопроекти і були прийняті до розгляду на сесії парламенту ще при його правлінні, все ж, під тиском громадськості, їх розгляд затягувалося ".

Обурення атеїстів викликало й те, що Кабінет Міністрів Арсенія Яценюка надав 50% знижки на тарифи ЖКГ для релігійних організацій.

"Як бачимо, розгул націоналістів породив також і розгул їх беззмінних помічників, в особі служителів культу, які зацікавлені у поповненні своєї пастви (а відповідно і доходів), а також вихованні« слухняних овець », щоб ті шанували світську влада не менше, ніж «владу божественну»", - коментує Оpium.at.ua.

Атеїсти лівих поглядів, слід зауважити, теперішнє державне керівництво критикують не тільки за надмірну прихильність до Церкви. Як можна зрозуміти з їхніх дописів на сайті, марксисти впевнені, що українських керманичів до влади привів та контролює не народ, а американський уряд. Тому годі чогось доброго чекати від таких діячів. На повному серйозі доморощені атеїсти стверджують, що і різанину на Сході України, яку вони називають «громадянською війною» та «штучним конфліктом» влаштувала не Росія, а українська влада.