Українські діти у Парагваї приступили до першого Причастя
  • Пон, 26/11/2018 - 13:07

25 листопада 2018 року в українській греко-католицькій парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці м. Енкарнасьйон (Парагвай) 78 дітей прийняли своє перше Святе Причастя, попередньо приступивши до Святої Тайни Покаяння.

Дві урочисті Божественні Літургії очолив парох даної парафії о. Володимир Філіпов, під час яких діти, які готувалися два роки до цього святкового дня, відновили свої хресні обіти та прийняли Святу Тайну Євхаристії.

Під час проповіді о. Володимир побажав дітям та їх батькам, щоби ця Перша Сповідь і Святе Причастя не були останніми, щоби завжди протягом всього свого життя були причасниками Тіла і Крови Христової, добрими практикуючими християнами.

На завершення Літургії отець парох вручив дітям пам’ятки про перше Святе Причастя та подякував усім присутнім, а особливо світським катехиткам за жертовну працю у сіянні Божого Слова у серцях дітей.

Варто також додати, що велику працю у підготовці дітей та організуванні цього святкового для всієї парафії дня вклали катехитки Серця Ісусового, які вже багато років з великою посвятою здійснюють своє катехитичне служіння для добра української парафії м. Енкарнасьйон та усіх дев’яти прилеглих каплиць.

Повідомив о. Тарас Гавришко