Українські громади Італії здійснили паломництво до собору Святої Софії в Римі
  • Втр, 15/10/2019 - 16:47

У неділю, 13 жовтня, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, відбулося національне паломництво українців в Італії до прокатедрального собору Святої Софії з нагоди 50-річчя освячення храму.

Святкову Божественну Літургію очолив владика Діонізій Ляхович, делегат Апостольського екзархату для українців-греко-католиків в Італії. Співслужили з ним о. Василь Гушуватий, о. Андрій Твердохліб, о. Стефан Стареправо, о. Кирило Мироход, о. Михайло Соленик, о. Петро Голіней та о. Андрій Солецький. Богослужіння супроводжували своїм співом брати-семінаристи з України, які навчаються у папських університетах Рима.

На паломництво до собору прибули численні громади із Перуджі, Сполето, Орв’єто та інших частин Італії, а також вірні з Афін (Греція), Згромадження отців Воплоченого Слова та сестри василіанки.

Того дня люди мали можливість відвідати кімнату-музей патріарха Йосифа Сліпого, розташовану в будинку товариства «Свята Софія», що поряд із собором, почастувати смачним традиційним українським обідом та розважитися на народній забаві.