Українські іммігранти з усієї Італії здійснять паломництво до гробу св. апостола Павла
  • Суб, 22/12/2012 - 17:51

26 грудня 2012 року українці з Італії здійснять Національне паломництво до Папської базиліки св. Павла поза мурами. Проща відбудеться з нагоди Року віри.

 

Архієрейську Божественну Літургію в базиліці св. Павла (початок об 10.30) очолить Владика Діонісій Ляхович, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, у співслужінні з Національним координатором душпастирства в Італії о. Марком Ярославом Семегеном та душпастирями УГКЦ в Італії.

 

«Базиліка, що знаходиться в Римському районі «Остіенсе» була зведена на честь апостола Народів, та є однією з чотирьох "великих" або папських базилік Риму, через яку Папа реалізує свій душпастирський уряд «in urbe» (в місті), але насамперед «in оrbe» (в світі). Для усього обслуговуючого персоналу Церкви Папи, як духовенства, так і мирян, є великою честю докладати необхідних зусиль, щоби базиліка зі своїми п’ятьма навами,  каплицями та обширними зовнішніми просторами могла приймати групи вірних різних національностей», - йдеться у повідомленні про Національну прощу українців на веб-сайті базиліки св. Павла.

 

У прощі візьмуть участь представники фундації «Мігрантес» Єпископської Конференції Італії, українські дипломати, генеральні настоятелі монаших чинів. Очікується прибуття великої кількості паломників з різних регіонів Італії. Також, до участі у Національній прощі українців запрошено численних італійських та інших іноземних вірних, щоб під патронатом апостола Народів, як єдиний народ Божий, славити та глибоко переживати духовну зустріч з новонародженим дитям Ісусом.

 

Пригадаємо, що минулорічну Різдвяну прощу УГКЦ в Італії проводила в Соборі св. Петра у Ватикані з нагоди прийняття Святішим Отцем Бенедиктом XVI дарунку від України – різдвяної ялинки. У згаданій прощі взяли участь біля 6 000 вірних.

 

Довідка

Храм св. Павла поза мурами - одна з чотирьох "великих" або папських базилік Риму. Перша церква на місці поховання апостола Павла була закладена ще імператором Костянтином. В кінці IV століття імператор Феодосій I почав зведення нової базиліки, яка і дійшла до нашого часу, зазнавши, однак, чисельних перебудов і змін. У 2006 році під вівтарем храму вчені виявили мармуровий саркофаг з написом "Павло - апостол мученик". Дослідження залишків, що знаходяться всередині саркофагу, показали, що вони можуть належати людині, яка жила в першому столітті від Різдва Христового.

Дістатися до базиліки св. Павла поза мурами (00146 – Roma/Via Ostiense, 186) найзручніше метром - Linea B (в напрямку «Laurentina»). Зійти на зупинці «Basilica di San Paolo». Також, автобусом № 23 (в напрямку “Pincherle /Parravano”). Зійти на зупинці «Ostiense / LGT S. Paolo». Або автобусом N 271 (Via A. di S. Giuliano/ Viale di S. Paolo).  Зійти на останній зупинці «S. Paolo».

 

Прес-служба УГКЦ в Італії