Українські монахині взяли участь у Ювілеї катехитів у Ватикані
  • Втр, 27/09/2016 - 13:28

В днях від 23 до 25-го вересня 2016 року в рамках Ювілейного року Божого Милосердя відбувся Ювілей катехитів. З цієї нагоди до Риму з’їхалися катехити з різних країн світу. В цьому заході взяли участь українські катехити, зокрема с. Євсевія Мудранинець, СНДМ, відповідальна у справах катехизації УГКЦ в Італії та с. Міріям Голуб, СНДМ, катехитка.

Протягом цих днів учасники мали можливість: пройти через Святі Двері Базиліки Св. Петра, йдучи доріжкою, на якій були виставлені зображення та вислови визначних Святих і Блаженних катехитів; слухати на італійській, іспанській, англійській, французькій та португальській мовах тлумачення картини Караваджо «Покликання Святого Матея» (1599-1600); адорувати та приступити до св. Таїнства покаяння в трьох ювілейних церквах :SanSalvatoreinLauro, Santa Maria in Vallicella та San Giovanni Battista dei Fiorentini. В Базиліці Св. Павла поза мурами катехити молилися та слухали свідчення чотрирьох сучасних катехитів з різних країн про їхню зустріч з Богом та служіння в Церкві.

Вершиною святкування Ювілею в неділю 25-го вересня була Урочиста Служба Божа зі Святішим Отцем на площі Святого Петра у Ватикані. Під час проповіді Понтифік привітав катехитів та побажав: «невтомно звіщати первинне звіщення віри: Господь воскрес! Нема нічого важливішого від цього, нічого нема міцнішого і актуальнішого. Ми покликані також завжди жити і звіщати новизну Божої любові: Ісус тебе любить таким, яким ти є (якою ти є). Дай йому місце: без огляду на розчарування та життєві рани. Дозволь йому, щоб Він тебе любив. Він тебе не розчарує».