Українські паломники поділилися враженнями про зустріч з Папою
  • Срд, 20/04/2016 - 23:55

Mp3

Як вже повідомлялося, у загальній аудієнції з Папою Франциском, що відбулася у середу, 20 квітня 2016 р., взяла участь делегація ліквідаторів, постраждалих та переселених осіб внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, до яких Святіший Отець звернувся з окремим привітанням. Цю прощу за фінансової підтримки німецької допомогової організації «Реновабіс» організували Бюро УГКЦ з питань екології та Міжнародний освітній центр IBB Dortmund (Німеччина) у співпраці з католицькими єпископатами та Чорнобильською історичною майстернею з м. Харкова.

Після загальної аудієнції, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані, кілька представників цієї делегації завітали до нашої редакції. Ось що розповів п. Володимир Шеремета, який очолює Бюро УГКЦ з питань екології:

Mp3

Серед паломників була Тетяна Семенчук, яка 30 років тому втратила свою домівку, що залишилася в зоні відчуження. Сьогодні вона очолює ГО «Чорнобильська пам’ять» в смт. Вільча на Харківщині:

Mp3

Олег Векленко, художник-дизайнер та викладач Харківської державної академії дизайну і мистецтв, сьогодні навчає молоді покоління не лише графіки й дизайну, але також бути чутливими до екологічної тематики та відновлювальної енергетики. Тридцять років тому, через кілька днів після вибуху реактора, він був серед тих, які мужньо виконували свій обов’язок захистити ближніх від поширення наслідків катастрофи:

Mp3

А ось що про сьогоднішню зустріч сказав архиєпископ Мечислав Мокшицький, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України:

Mp3

Владика Теодор Мартинюк, СУ, Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, який супроводжував паломників, звернувши увагу на важливість духовного виміру в доланні наслідків трагедії та підтримці постраждалих, зазначив:

Mp3

Наприкінці загальної аудієнції Папа також пригадав, що наступної неділі відбудеться збірка для допомоги постраждалим від наслідків збройного конфлікту на сході України. Владика Теодор так прокоментував це:

Mp3