Українські салезіяни беруть участь у зустрічі рад Салезіянських провінцій Європи
  • Чтв, 10/08/2017 - 14:59

Провінційна рада оо. Салезіян бере участь у зустрічі рад Салезіянських провінцій Європи з Генеральним настоятелем о. Анхелем Артіме, що відбувається в Естергомі (Угорщина) впродовж 7-12 серпня. Українське Салезіянське Згромадження представляють о. Кароль Манік, о. Іван Мазуркевич, о. Михайло Чабан та о. Юрій Смакоус.

Офіційне відкриття зустрічі відбулося у понеділок, 7 серпня, а вже у вівторок розпочалася активна робота усіх учасників. На початку зустрічі Провінційний настоятель Салезіян Угорщини о. Бела Абрахам (fr. Béla Ábrahám) привітав усіх присутніх та розповів про постать св. Адальберта, покровителя центру, де проходить цей захід, і висловив свою радість з приводу того, що так багато салезіян зібралися разом тут. «Цей досвід дає нам велику мужність і відновлює надію в те, що прийде час і салезіяни в Угорщині будуть такими численними, як і сьогодні в цій кімнаті”, – сказав о. Бела.

Відтак Генеральний настоятель о. Анхель Артіме зазначив, що цей захід є уже сьомим і являє собою справді важливий момент братерської єдності та спілкування. Він також зазначив, що Папа рішуче закликав Салезіян активно брати участь у Синоді, присвяченому молоді.

Опісля о. Тадеуш Розмус, Генеральний радник регіону Північно-Центральна Європа представив звіт про стан регіону, а потім відбулася дискусія представників різних провінцій, які висвітлили актуальні теми й запити Згромадження та обговорили поточні салезіянські питання.

У другій половині дня вікарій Генерального настоятеля о. Франческо Череда представив свою доповідь про реорганізацію відділень у провінціях. Згодом відбулося обговорення в групах, а після цього дискусія на загальному форумі.

День завершився коротким звітом про виконану роботу, а також обговоренням різноманітних актуальних салезіянських питань.