Українські спільноти із різних міст Італії здійснили спільне паломництво до мощів св. Миколая
  • Втр, 13/12/2016 - 15:19

У неділю, 11 грудня 2016 р., українці із різних куточків Італії вже п’ятий рік поспіль здійснили спільне паломництво до мощів Св. Миколая Чудотворця, які знаходяться в м.Барі, що в південно-італійському регіоні Пулія. Очолив паломництво Апостольський візитатор владика Діонісій Ляхович.

З цієї нагоди понад 600 осіб прибули до м.Барі, щоб і цього року просити заступництва для України та своїх сімей перед мощами Св. Миколая Чудотворця, якого вшановують як католики, так і православні.

О 13-ій годині Владика Діонісій у базиліці св. Миколая очолив Архієрейську Божественну Літургію. Разом з архієреєм співслужили священнослужителі  із різних громад УГКЦ в Італії: о.Роман Кривий (AVELLINO, BENEVENTO), о.Тарас Звір (LAMEZIA TERME), о.Іван Борин (SALERNO), о.Василь Кулиняк (CROTONE), о.Михайло Хом’янчук ( REGGIO EMILIA), о.Ігор Горійній (AVERSA, MONDRAGONE), о.Віктор Чуляк (FORLI, CESENA, FAENZA), о.Володимир Медвідь (CATTOLICA, PESARO ), о.Ігор Данильчук (CASERTA), о.Олег Григорець (FOGGIA), о.Іван Кулик (ROMA), о.Тарас Остафієв (ROMA), о.Василь Філяк (BRESCIA),  о.Ігор Стус (POMPEI).

«Св. Миколай глибоко повірив в Євангеліє Ісуса, повірив в Божу любов, доброту і милосердя. Тому він на зразок Ісуса Христа є лікарем душ і тіл. Він милосердний, і хто вірить у Божу любов, той буде милосердний. І таким чином чуда Ісуса Христа і чуда св. Миколая будуть продовжуватися у світі, бо як каже Христос:«Хто  в мене вірує, той так само діла робитиме, що їх я роблю. А й більші від них робитиме» (Йо 14,12). Кожний віруючий християнин буде робити діла Ісуса Христа, буде здійснювати чуда св.Миколая. Спершу малі чуда. Мале чудо вже є тоді, коли хтось дає милостиню потребуючому, хто рятує когось у потребі, хто потішає засмученого, хто не залишає нещасного край дороги, хто не проходить мимо», – наголосив Владика Діонісій, звертаючись у своїй проповіді до присутніх на богослужінні паломників.

Після Божественної Літургії духовенство та вірні молилися Акафіст святителю Миколаю, під час якого усі присутні мали можливість приступити до гробу святого Миколая і отримати благословення святим миром, освяченим на мощах Чудотворця.