Українські студенти в Римі присвятили переможний кубок воїнам АТО
  • Нед, 15/05/2016 - 20:35

Ми присвячуємо нашу перемогу у цьому турнірі усім воїнам АТО! В особливий спосіб дякуємо хлопцям та дівчатам, котрі щиро і з любов'ю захищають цілісність нашої української землі від нападу зовнішнього агресора. Вони сьогодні захищають східні кордони Європи! Їх відданість і віра в перемогу правди, справедливості та миру надихнули нас на перемогу. Вони є для нас прикладом справжньої любові, про яку вчив нас Христос. Ми ж, хочемо вчитися і навчати інших прощати ворогам!

Такі слова сказав Андрій Малиш, капітан збірної команди українських студентів в Римі, під час вручення їм кубка за отриману перемогу у футбольному турнірі.

Цього навчального року в Римі відбувся вже традиційний футбольний турнір між командами римських колегій. Україна була представлена командою студентів Української папської колегії Святого Йосафата, до складу якої ввійшли також монахи Чину Святого Василія Великого, що навчаються в Римі.

У фінальному матчі, що відбувся в вівторок, 10 травня, українська збірна зустрілася з командою німецько-угорської колегії і здобула перемогу 8:1, ставши чемпіонами турніру.

Церемонія вручення кубку і нагород командам учасницям турніру відбулася 13 травня у Папському Лятеранському університеті. Вручаючи нагороди футболістам, ректор університету – єпископ Енріко даль Коволо побажав хлопцям не мати страху перемагати життєві труднощі, що часто дуже схожі до спортивних, і вміти грати в команді.

Варто зазначити, що за всю історію цього футбольного турніру, а цьогоріч це вже ХХ турнір, – це вже друга перемога української команди.