Українських дітей у ватиканській лікарні відвідала акторка Анджеліна Джолі
  • Суб, 02/04/2022 - 11:43

Сторінка педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса» наводить слова американської зірки кіно, яка стверджує, що молиться за припинення війни.

«Я молюся за припинення війни. Це єдиний спосіб зупинити страждання та необхідність втікати з теренів конфлікту. Це жахливо бачити дітей, які платять ціну цього своїми життями, здоров’ям і травмами». Такі слова американської акторки Анджеліни Джолі наводить Facebook-сторінка ватиканської педіатричної лікарні «Bambino Gesù».

В середу, 30 березня, зірка кіно прибула до медичного закладу, щоби відвідати дітей з України, що прибули до Італії через війну, що триває в них на батьківщині, та зустрітися із лікарями й медперсоналом, що піклуються про них.

Візит відбувся в день, коли Агентство ООН з питань біженців оголосило про те, що протягом місяця 4 мільйони українців залишили країну, а 6,5 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами. Згідно з даними Дитячого фонду ООН, більше як половина українських дітей були змушені залишити свої домівки, 2 мільйони з яких стали біженцями і щонайменше 2,5 мільйона – внутрішньо переміщені.

Анджеліна Джолі є амбасадоркою доброї волі Управління верховного комісара ООН в справах біженців.