«Український прапор є знаком особливої Божої любові до українського народу», - владика Теодор (Мартинюк)
  • Чтв, 23/08/2018 - 11:09

23 серпня з нагоди Дня Державного Прапора України у Тернополі відбулось урочисте освячення та підняття жовто-блакитного стягу. Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк) та представники інших конфесій здійснили чин освячення, а, відтак, під виконання Державного Гімну, його було урочисто піднесено на Театральному Майдані Тернополя.

«Український Прапор є знаком особливої Божої любові до українського народу, - зазначив у зверненні до присутніх кир Теодор. - Прапор - є знаком того багатства талантів, яким Господь Бог обдарував наш народ. Він піднімається тоді, коли наші найкращі сини і дочки здобувають перемоги у спортивних змаганнях, він майорить тоді, коли наш славний літак «Мрія» перевозить вантажі для цілого світу. Він піднімається тоді, коли воїни ідуть в бій, і тоді, коли ми зі сльозами на очах, здійснюємо похорон наших героїв. Наш український Прапор є знаком найкращого і найвірнішого служіння своєму народові.

Цей знак сьогодні є викликом для кожного, кожної із нас, щоби поставити собі запитання: а чи я є гідним стати під цим Прапором, чи я є гідним підняти його, яким я є українцем? Нехай у цей День українського Прапора стане для кожного іспитом сумління, тому що він є завдаток, а вже від нас залежить чи ми будемо гідними цей знак Божої любові, Божого багатства і милосердя для нашого народу піднімати і під ним стояти».