Українську церкву у Сіднеї розграфітили на підтримку Путіну
  • Нед, 22/06/2014 - 00:18

Невідомі розписали стіни Української католицької церкви у Сіднеї (Австралія) некоректними надписами: «Горіти в пеклі Бандері», «Зрадники фашисти», «Горіти в пеклі за гріхи Порошенка».

Про це у Facebook повідомив голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів, передає VIDIA.

Згідно з його повідомленням, українська громада в Австралії глибоко засмучена з приводу осквернення української церкви Святого Андрія в західному передмісті Сіднея, і закликає місцеву владу вжити заходів для запобігання подальших інцидентів.

«Наша Церква є храмом-пам’ятником, у тому числі є пам’яткою про українців, які боролися проти нацизму в роки Другої світової війни. Цей акт спаплюжує пам’ять тих, хто загинув, борючись із фашизмом», – зауважив отець Симон Цькуй, парох Української католицької церкви імені св. Андрія.

«Українська громада Австралії попередила місцеву поліцію та уряд країни про цей огидний і тривожний інцидент, – розповів директор по зв’язках із громадськістю Союзу українських організацій Австралії Піт Шміґель. – Розпилення цих гасел є відлунням заяв Путіна з метою виправдання його незаконного вторгнення на українські території».

Як відомо, українці у Австралії активно виступають проти російської агресії в Україні.