Українську християнську молодь чекають у Кракові
  • Втр, 31/05/2016 - 13:23

У проміжок з 26 липня по 31 липня 2016 року у Кракові відбудуться заходи духовного та  культурного характеру, присвячені Світовим Дням Молоді (СДМ). Світові Дні Молоді це міжнародні зустрічі молодих  християн цілого світу, котрі спільно зі своїми катехитами, душпастирями, єпископами та чинним  Папою гуртуються в одному місці щоби сповідувати віру в Ісуса Христа.

Зазначимо, що автором ідеї та першим господарем цих Днів був святий Іван Павло ІІ, котрий згуртував християнськи орієнтовану молодь у Римі(1984, 1985, 2000), Буенос-Айресі (1987), Сантяго-де-Компостела (1989), Ченстохові (1991), Денвері (1993), Манілі (1995), Парижі (1997), та Торонто (2002). Після смерті Івана Павлв ІІ континуатором   означеного діалогу Церкви з  юним поколінням та великим прихильником Світових Днів Молоді став Папа Венедикт XVI, котрий очолив подібні  зустрічі у Кельні (2005), Сіднеї (2008), та Мадриді (2011). У липні 2013 року в Ріо де Жанейро з молоддю зустрівся вже  Папа Франциск. Там він і проголосив, що наступна зустріч СДМ відбудеться в 2016 році у Кракові в Польщі.

Відтак молодим українським громадянам, які планують відвідати цьгорічні Світові Дні Молоді слід знати, що митною службою Республіки Польща приділяється велика увага забезпеченню повної митної інформації в сучасному форматі. Зокрема, з метою покращення умов обслуговування громадян при перетині польсько-українського кордону в час проведення Світових Днів Молоді, митною службою Республіки Польща розроблені інформаційні буклети, які доступні на веб-сайтах: http://www.krakow2016.com/ua/duties та  www.granica.gov.pl. Крім цього, подорожуючі можуть використовувати мобільний додаток Granica, який є доступним на мобільних пристроях з операційними системами типу iOS, Android, Windows, IPhone в системах App Store, Google Play, Windows Phone Store (інформація про них  також доступна в українській версії). А перетин кордону в пунктах пропуску буде здійснюватися по спеціальних смугах руху, позначених інформаційними знаками з логотипом Світових Днів Молоді.

Особлива увага митних органів Республіки Польща буде при цьому звертатися на встановлені заборони та обмеження щодо ввезення на територію ЄС продуктів харчування,  зокрема тваринного походження (м’яса, копченостей, консервованих виробів, молочних продуктів), навіть невеликі кількості яких за наявності  таких обмежень, будуть вилучатись та підлягати подальшій утилізації в спеціально виділених для цього місцях.

Ігор Галущак

Львів