Україну відвідують брати з екуменічної спільноти в Тезе
  • Птн, 06/05/2022 - 11:56
Візит солідарності охоплює не тільки зустрічі й молитву з українцями на батьківщині, але також з тими, що знайшли притулок в сусідніх країнах.

В дусі солідарності з Україною до Львова прибули троє братів з екуменічної спільноти Тезе. Вони здійснюють подорож, що охоплює Чехію, Словаччину, Україну та завершиться у Польщі. Вони зазначають, що хочуть відвідати українців, які донедавна становили другу за кількістю групу серед учасників міжнародних екуменічних зустрічей Тезе, а цього року, правдоподібно, лише незначна кількість зможе взяти в них участь.

Своїми думками поділився брат Мацєй: «Триває жахлива війна. Тож ми хотіли виразити свою солідарність і любов до українців, а тому прийняли рішення пуститися в дорогу. Але відразу прийшла думка: коли хочемо відвідати наших друзів українців, то не можемо їхати тільки в Україну. Тому вирішили поїхати також до Чехії, Словаччини та Польщі. Тож разом з братами ми розробили наступний маршрут: Прага, Оломоуц, Братислава, Пруси, Пряшів та Львів. У Львові зупиняємося на два дні. Один з нас залишиться в Україні на довше і поїде до Києва, а двоє інших повернуться до Тезе через Польщу, відвідавши по дорозі Люблін, Варшаву, Лодзь і Вроцлав».

Через повітряну тривогу вечірня молитва з братами Тезе у греко-католицькому храмі Святої Софії, Премудрості Божої, що відбувалася 4 травня 2022 р., проходила в нижньому храмі, який також виконує функції укриття. Ввечері, 5 травня, молитва в дусі Тезе запланована на римо-католицькій парафії святого Івана Павла ІІ, яка від початку війни постійно підтримує приблизно 200 біженців.