УКУ привітав новообраного Президента України
  • Суб, 31/05/2014 - 18:28

Слава Ісусу Христу!

Високоповажний Пане Президенте!

Вітаємо Вас від імені академічної спільноти Українського католицького університету з обранням на високу посаду Глави Української держави.

Останні півроку всьому українському народові доводиться переживати драматичні суспільні події. Багато наших співвітчизників упритул зіткнулися з брутальністю держави, грубим порушенням їхніх громадянських прав, кричущим запереченням їхньої Богом даної гідності. Багато українських родин зазнали горя через утрату їхніми близькими здоров’я і навіть життя. На щастя, ми стали свідками також великої жертовності, вільнолюбства і патріотизму українців – незалежно від їхнього походження, соціального статусу, професії, рівня заробітку, політичних поглядів, релігійних переконань. На наших очах народжується нова українська політична нація, нове громадянське суспільство, нова країна. Для всіх нас цей досвід стає джерелом великої надії та віри в те, що Бог діє на нашій українській землі.

Нам радісно, що український народ у вільному і чесному волевиявленні розпочав процес перетворення України у справді незалежну, демократичну й успішну державу. Ми раді, що Ви очолите цей процес і підтримуємо Ваш заклик до поєднання професійності, патріотизму і порядності як ключових критеріїв для обіймання державних посад у новій Україні. Треба раз і назавжди викорінити зі суспільної свідомості погляд на державну владу як інструмент приватного збагачення чи задоволення владних амбіцій. Влада надається для служіння спільному благові всього суспільства, для захисту національних інтересів держави, забезпечення прав і свобод її громадян. Нехай кожен, хто сьогодні вступає в Україні на державну посаду, буде готовий збідніти хоча б на одну гривню і тим самим продемонструє, що здійснення державної влади урухомлює етос служіння.

Ми зичимо Вам стати таким Президентом, якому вперше в новітній історії України вдалося б піднести престиж державного службовця на висоту тих завдань, до яких він покликаний. Зичимо сформувати команду, на яку Ви зможете без вагань покластися навіть у найскладніших рішеннях. Зичимо, щоб у Вашій особі українські громадяни знайшли надійну опору для забезпечення їхніх конституційних прав і для потвердження їхньої людської гідності. Зичимо, щоб Ваша родина надавала Вам духовну підтримку, яка є джерелом невимовної сили для кожної людини на будь-якій посаді. І нарешті, зичимо Вам рясного Божого благословення у Вашій праці і служінні українському народові та Україні. Хай береже Вас Господь і допомагає Вам повсякчас!

 

З повагою,

о. Богдан Прах, ректор УКУ                                                           31 травня  2014 року

Джерело: http://ucu.edu.ua