Університет Глазго звільнив католицького капелана через молитву надолуження за проведений гей-парад
  • Птн, 20/07/2018 - 14:55

Католицького священика звільнили з посади капелана університету в Глазго після того, як він провів молитву вервиці як акт надолуження за проведений в цьому місті гей-парад.

Отець Марк Морріс, котрий був капеланом в Каледонському університеті Глазго, 16 липня провів молитву вервиці «як надолуження за важку образу Бога під час гей-параду», що відбувся в Глазго 14 липня.

Після скарг з боку ЛГБТ-груп, ректор університету Памела Ґілліз оголосила, що «після проведених консультацій, о. Марк Морріс не повернеться до праці капелана університету у вересні».

За її словами, університет продовжить співпрацю з Архиєпархією Глазго, щоб забезпечувати капеланський супровід працівників і студентів.

Католицька спільнота університету видала заяву, в якій висловила повну підтримку священику і солідарність з ним, просячи керівництво закладу змінити своє рішення. «Недопустимо, щоб католицького священика звільняли з посади католицького капелана лише за те, що він підтвердив вчення католицької віри», - цитує заяву спільноти CNA.