УПЦ КП відкрита на розвиток співпраці з УГКЦ
  • Пон, 25/02/2013 - 19:02

В Українській Православній Церкві Київського Патріархату вважають за необхідне продовжувати співпрацю з Українською Греко-Католицькою Церквою. Таку думку висловив у ексклюзивному інтерв’ю християнському порталу КІРІОС голова Інформаційного управління Української Православної Церкви Київського Патріархату Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

«Наше бачення є таким, що нам треба плідно продовжувати все те, що було зроблено дотепер. Тобто, далі продовжувати спільну працю в двосторонньому та багатосторонньому плані – як у форматі між нашими двома Церквами, так і у форматі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, зокрема, з таких актуальних питань, як захист сімейних цінностей тощо. Також, безперечно, повинні продовжитись всі ті плани і проекти, які були започатковані раніше щодо співпраці», - заявив владика Євстратій.

Архиєпископ також наголосив на відкритості УПЦ КП до ініціатив УГКЦ, які слугували би пошуку миру та порозуміння. «Якщо виникнуть якісь більш конкретні спеціальні ініціативи, то наша Церква завжди відкрита для того, щоби знаходити мир і порозуміння з нашими братами з Української Греко-Католицької Церкви», - резюмував голова Інформаційного управління УПЦ КП.