Уперше в Харкові показали документальний фільм «Справа «Рифи»
  • Пон, 29/05/2017 - 11:12

28 травня відбувся показ документального фільму “Справа “Рифи” у місті Харкові. Документальна стрічка розповідає про Патріарха Йосифа Сліпого: обставини арешту  в  роки тоталітарних переслідувань, ув’язнення християнського подвижника та звільнення незламного в’язня радянських таборів.

Режисер Олена Мошинська та продюсер Павло Казанцев протягом двох років збирали матеріали буквально по крупинках (архіви у Римі, Москві та Америці), але це недарма, адже вийшов назвичайно потужний фільм, який не залишив нікого байдужим!

На жаль, не всі знають про таких великих укранців, як Йосиф Сліпий, проте тепер, після показу кінострічки“Справа “Рифи”, кожний мав змогу не тільки дізнатися про чоловіка невтомної праці і глибокої мудрості, а  й зрозуміти сутність тих подій, тих років, тих терпінь, через які  пройшов Патріарх Йосиф.

На кінець, пан Роман Черемський показав місце, де перебував Йосиф Сліпий під час ув’язнення в Харкові, а також розповів про історію встановлення дошки, присвяченої  Патріархові.

Щиро вдячні Владиці Василію, Екзарху Харківському, Олені Мошинській, Павлові Казанцеву та с. Григорії (Костів) за організацію перегляду фільму!