Упокоївся в Бозі кардинал Веласіо Де Паоліс
  • Нед, 10/09/2017 - 15:19

«Я зі смутком довідався про відхід нашого любого брата кардинала Веласіо Де Паоліса після тривалої та болісної недуги, яку він прожив у спокої духа, з довір’ям віддаючись Господній волі», – читаємо у телеграмі співчуття, яку Папа Франциск надіслав на ім’я Анджело Де Паоліса, брата покійного.

Єпископ Риму з окремою вдячністю згадав не лише високий рівень знань та компетенцію усопшого в сфері канонічного права, якими він ділився з молодими поколіннями, викладаючи в Папських Університетах, але також служіння в Апостольській Столиці, спочатку, як Секретаря Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури, а згодом як Голови Префектури з економічних питань Святого Престолу, «завжди даючи свідчення священичої ревності та вірності Євангелію».

Кардинал Веласіо Де Паоліс, вислужений Голова Префектури економічних справ Святого Престолу, перейшов до вічності у суботу, 9 вересня 2017 року. Через 10 днів йому би виповнилося 82 роки життя, понад 50 з яких він звершував священиче служіння, прийнявши пресвітерські свячення в Згромадженні Отців Скалабріянів.

Будучи видатним каноністом, кардинал Де Паоліс відомий як автор понад 200 книг та статей, опублікованих у наукових чи присвячених духовності журналах. Він, зокрема, зробив важливий внесок у дискусію щодо деяких особливих аспектів канонічного права. Свого часу був радником різних дикастерій Римської Курії, зокрема, Конгрегацій Східних Церков та Інститутів Богопосвяченого Життя, Папської Ради інтерпретації законодавчих текстів.

Святий Іван Павло 2003 року призначив його Секретарем Трибуналу Апостольської Сигнатури, а 2004 року Веласіо Де Паоліс отримав єпископські свячення. У 2008 році Папа Венедикт XVI призначив його Головою Префектури економічних справ Святого Престолу, а 2010 року ввів до грона Колегії Кардиналів.