Упокоївся в Бозі нікарагуанський кардинал Міґель Обандо Браво
  • Пон, 04/06/2018 - 15:08

На 93-му році життя відійшов до вічності кардинал Обандо Браво, вислужений Архиєпископ Манаґуа, столиці Нікараґуа, званий на своїй батьківщині «Батьком миру та примирення»

У неділю, 3 червня 2018 р., перестало битися серце кардинала Міґеля Обандо Браво, вислуженого архиєпископа Манаґуа, столиці Нікарагуа. В лютому цього року йому виповнилося 92 роки життя. Задля активної участі в тому, щоб покласти край громадянській війні в цій центральноамериканській країні, що вибухнула в другій половині ХХ сторіччя, Національна Асамблея оголосила його «Батьком миру і примирення». Протягом життя він був ревним захисником прав людини.

Біографічна довідка

Кардинал Міґель Обандо Браво народився 2 лютого 1926 року, навчався в салезіянських школах, здобув вищу освіту з математики, фізики та філософії. Вступивши до Салезіянського Згромадження, вивчав богослов’я у Ґватемалі та психологію покликань в Колумбії, Венесуелі та в Римі.

Після пресвітерських свячень, отриманих 10 серпня 1958 року, займався викладацькою та виховною діяльністю, був ректором семінарії, займав важливі посади у Згромадженні. В 1968 році блаженний Папа Павло VI призначив о. Обандо Браво єпископом-помічником Матаґальпи. Свою пастирську турботу він присвятив опіці найнужденніших. А вже в лютому 1970 року був призначений Архиєпископом Манаґуа. Столичну архидієцезію очолював до 2005 року. Святий Папа Іван Павло ІІ 25 травня 1985 року ввів архиєпископа до Колегії Кардиналів.