Урочисті святкування до 150-ти річчя митрополита Андрея Шептицького у провели у Снятині
  • Чтв, 01/10/2015 - 17:06

30 вересня, на свято мучениць Софії та її дочок Віри, Надії і Любові,  Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ кир Василій (Івасюк)  очолив Божественну Літургію у місті Снятин з нагоди святкування 150-ти річчя митрополита Андрея Шептицького.

Єпископа перед дверима храму урочисто зустріли діти і парох церкви Чуда Святого Архістратига Михаїла о. мітрат Теодор Оробець, декан Снятинський. У співслужінні п’ятнадцяти священиків владика Василій розпочав Святу Літургію.

Опісля у Снятинському районному будинку культури до 150-ти ліття митрополита Андрея розпочали святкову академію. У насиченій програмі заходу були доповіді науковців, духовенства, виступи митців та учнів краю.

У своєму слові до присутніх владика Василій розкривав духовну багатогранність великої постаті  українського Мойсея, проникність його світлих думок для сьогодення.

Серед запрошених гостей була і п. Ганна Скорейко, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Саме у її доповіді було висвітлено тему душпастирських відвідин митрополита Андрея Буковинського краю.

Декан Снятинський склав подяку Преосвященному владиці, доповідачам, присутнім священикам із Снятинського і Заболотівського деканатів, синкелу Буковинському о. мітрату Валерієві Сиротюку та всім присутнім за участь в урочистостях.

На завершення всі учасники здійснили спільну молитву за мир в Україні.