Урочистість Свята Божого Тіла і процесія у Львові
  • Пон, 04/06/2018 - 12:47

3-го червня з нагоди Свята Божого Тіла, яке останнім часом в Україні відзначають в неділю, Святу Месу в Митрополичій Базиліці у Львові на запрошення Архієпископа Мечислава Мокшицького очолив Єпископ Пьотр Лібера з Плоцька у Польщі. Гість виголосив проповідь, а після завершення Святої Меси разом з Архієпископом Мечиславом Мокшицький і Єпископом-помічником Леоном Малим очолив велелюдну урочисту процесію вулицями міста.

Процесія пройшла від катедри до храму св. Марії Магдалини із молитовними зупинками біля п’яти тимчасовим вівтарів, які були встановлені біля Митрополичої Базиліки Внебовзяття ПДМ, фігури Матері Божої на проспекті Свободи, біля входу до парку ім. Івана Франка з перехрестя вул. Листопадового Чину та вул. Університетської, біля на виходу з парку ім. Івана Франка на вулицю Каменярів та біля головного входу до Храму св. Марії Магдалини.

Разом з римо-католиками молилися також отці василіяни з УГКЦ та представник УАПЦ. Урочистість супроводжував духовий оркестр з Польщі.

Після завершення Єпископ Пьотр Лібера подякував всім присутнім за участь в урочистості, пригадавши, що рік тому Архієпископ Мечислав Мокшицький очолював процесію Божого Тіла в Плоцьку. Складаючи подяку Єпископу Лібері, духовенству, вірним та гостям з-за кордону, Архієпископ Мечислав Мокшицький також сказав, що у Брюховичах і в Зимній Воді біля Львова триває спорудження нових святинь. Отримано дозвіл на будівництво затворницького монастиря сестер бенедиктином. Невдовзі розпочнеться будова храму св. Йоана Павла ІІ. Митрополит висловив сподівання, що й храм св. Марії Магдилини врешті буде провернений римо-католикам.