Урочистості з нагоди 152-річниці дня уродин Праведного Митрополита Андрея на Святоюрській Горі
  • Втр, 01/08/2017 - 13:16

У суботу, 29 липня 2017 року в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) з нагоди вшанування 152-ї річниці з Дня уродин Праведного Митрополита Андрея.

Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії очолив Архиєрейську Божественну Літургію за прославу праведного Митрополита Андрея у співслужінні із сотрудниками Собору, а відтак освятив меморіальну таблицю о. Маркіяну Шашкевичу, розміщену при вході в Архикатедру.

Опісля владика взяв участь в урочистій церемонії погашення серії сувенірних поштових марок та колекційних конвертів із зображенням праведного Митрополита Андрея, а відтак побував на Святі української молоді «Андрей Шептицький – це Україна»: будівничий, князь, лідер!», яке пройшло під гаслом «Єдність держави, єдність Церкви, єдність нації. В єдності сила, добробут і перемога!». На площі перед пам’ятником Праведному Митрополиту Андрею відбувся фестиваль української пісні та конкурс дитячих малюнків. У рамках святкувань відбулися змагання з шахів та міні-футболу, екскурсії у музей митрополита Андрея Шептицького у ЗОШ №34, Художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського та Святоюрський комплекс.

У програмі фестивалю прозвучали доповіді учасників науково-дослідницької конференції «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер». Також усі охочі змогли помолитися у крипті Собору, де спочиває тіло праведного Митрополита Андрея.

Джерело: Сторінка Архикатедри у соцмережі Фейсбук

Світлини Ореста Сироїжки