Урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України та Міжнародного Дня волонтерів у Чорткові
  • Суб, 05/12/2015 - 11:11

4 грудня 2015 р. Б. в день празника Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії у м. Чорткові в районному комунальному будинку культури ім. К. Рубчакової відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Збройних Сил України та Міжнародного Дня волонтерів.

Участь в урочистостях взяли представники всіх рівнів місцевої влади, військовослужбовці, волонтери, учасники АТО та представники духовенства.

Розпочався святковий захід із благословення Єпископа Бучацького Владики Дмитра Григорака. Після благословення Владика Дмитро звернувся до присутніх в залі із вітальним словом, в якому побажав: «Віри в живого Бога у повсякденному житті та сили Духа, за допомогою, якої Ви практично беззбройні, зуміли зупинити велику навалу жорстокого ворога, не лишень силою фізичною але в основному духовною, Вашою відвагою, сміливістю та жертовністю і також ціною життів багатьох Героїв…». На завершення свого слова Архієрей побажав присутнім військовослужбовцям: «…бути професійними воїнами високого класу, які можуть відбити будь-який напад ворога, а також бути Воїнами Христа, які черпають свою силу не в ненависті, яка руйнує і нічого не творить, а в любові Божій, яка будує».

Після Єпископського благословення та слова відбулося нагородження подячними грамотами та відзнаками учасників АТО, волонтерів та державних службовців. Також в часі нагородження було відзначено подячною грамотою о. Володимира Заболотного – протосинкела Бучацької Єпархії та пам’ятною медаллю за безкорисне служіння Батьківщині «З Україною в серці» Владику Дмитра Григорака.