Урочистості з нагоди першого року від дня заснування громади УГКЦ північно-італійського містечка Ченто
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

У неділю, 4 листопада 2012 року, українська церковна спільнота містечка Ченто відсвяткувала свій перший рік від дня заснування. Містечко Ченто територіально належить до провінції Феррари, а за церковним розподілом - до архідієцезіі Болоньї.

 

На прохання УГКЦ рік тому тут розпочалися богослужіння з благословення Архієпископа і Кардинала Болоньї Карло Каффарра. Опіка над новоствореною спільнотою була повірена протоієрею Андрію Жибурському із м. Болоньї, приналежного до кліру Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

 

Для когось один рік може видаватися дуже малим відрізком часу, однак,  як зазначив місцевий парох Дон Стефано Гуіццарді, який прибув привітати українську спільноту з ювілеєм: "Новостворена спільнота допомогла українцям об'єднатися і віднайти свою ідентичність, як також витривати спільно і підтримати один одного у хвилини випробувань". Мова йшла не лише про випробовування пов’язані з іммігрантським життям на чужині, але також і з минулорічним землетрусом, який стався в зазначеному регіоні. Внаслідок нього постраждав як і храм «Santa Maria Maddalena», у якому українці розпочинали богослужіння, так і багато інших будівель та храмів розташованих в сусідніх місцевостях. Через це на даний момент громада УГКЦ збирається на спільну молитву у місцевій католицькій школі за стараннями президента школи Сіньйора Луіджі Гроттіні.

 

У святковий день підтримати на дусі українців із Ченто прибули також вірні церкви Св. Михаїла із Болоньї. Хор міста Болоньї прикрасив богослужіння своїм чудовим співом, а після Літургії гості на чолі з отцем Андрієм привітали ювілярів від імені усієї спільноти міста Болоньї. За стараннями жертводавців із Болоньї було подаровано і освячено новий фелон і чашу для літургійних потреб спільноти.

 

«Усі зі сльозами радості вітали один одного та згадували події останнього року, який був важким, але у якому ми зросли разом як спільнота», - ідеться у повідомленні громади УГКЦ м. Ченто.

 

За повідомленням громади УГКЦ м. Ченто

Джерело: www.chiesaucraina.it/