Урочистості з нагоди відкриття ювілейного Року Божого милосердя у Стрийській єпархії
  • Нед, 13/12/2015 - 00:38

З нагоди початку ювілейного Року Божого милосердя, у Стрийській єпархії, урочисте відкриття дверей милосердя відбудеться з 12 на 13 грудня, в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у м. Стрию.

Урочистості відкриття Ювілейного року Божого Милосердя в нашій єпархії очолить Преосвященний владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії, який відкриє двері милосердя у катедральному храмі та в 00.00 год. відслужить Архиєрейську Божественну Літургію.

Як відомо, в Українській Греко-Католицькій Церкві рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, у відповідь на заклик Святішого Отця Франциска, Папи Римського, двері милосердя будуть відчинені у визначених храмах в кожній єпархії.

Ювілейний Рік Божого милосердя - це особливий рік, у якому Святіший Отець закликає вірних до покаяння та отримання відпусту кар за гріхи. Для отримання відпусту необхідно виконати певні умови, а це: приступити до Тайни Сповіді, взяти участь у Божественній Літургії, прийнявши Пресвяту Євхаристію, вчинити діло милосердя щодо ближнього та звершити паломництво до визначеного ювілейного храму. Триватиме Ювілейний рік до 26 листопада 2016 року.